Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe, 4 pers.:

450 g kartofler, skrællede
450 g jordskokker, skrællede
1 liter vand + bouillon (jeg brugte Fond du Chef) eller lav din egen hønsefond
3-4 kviste frisk timian
1 stort bdt. persille
250 g mascarpone
salt, friskkværnet peber

Desuden:
4 jordskokker, skrubbet og skåret i tynde skiver
1 pk. parmskinke
lækker flute

Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Bind persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen. Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre. Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend suppen til den er helt glat. Smag til med salt og friskkværnet peber. Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker. Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre. Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Server suppen rygende varm med stykker af parmaskinke og jordskokkechips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.